Uhørt hurtig byggeproces på DSV Hedeland – gigantisk byggeri projekteret og opført på blot 9 måneder

På bare 9 måneder har DS Flexhal forvandlet en tidligere grusgrav ved Høje Taastrup til et 47.590 kvadratmeter stort logistikcenter med to kilometer nye vejanlæg og alt, hvad der hører til DSV’s nye lager i Hedehusene. En uhørt hurtig byggeproces, når man taler byggerier i den kaliber og med indlagte udfordringer

Link til timelaps film

I februar 2019 fik adm. direktør Kent Hejn Kristensen en opringning fra Brian Winther Almind, Executive Vice President Group Property, DSV Panalpina A/S. DSV skulle bygge 47.590 kvadratmeter logistiklager i indeværende år (2019). Sammen med salgsdirektør Kai Rørbæk tog han til DSV og det besøg endte med, at DS Flexhal fik en opgave at arbejde på.

Nogle af udfordringerne var, at byggegrunden henlå som grusgrav, hvor der tidligere var vasket grus og det fine fillermateriale var stadig tilbage, hvilket krævede ekstra pælefundering. På grunden fandtes der en §3-sø, der skulle flyttes og to nye erstatningsvandhuller skulle etableres, så Hedeland I/S kunne opretholde den flora- og faunasammensætning, der er unikt for området. Derudover var der 8-10 gamle bygninger, der skulle fjernes. Ved den 18 meter høje, vestlige skrænt skulle der graves yderligere ud og flyttes godt 220.000 kubikmeter jord. Sidst men ikke mindst skulle der etableres to kilometer vej og nyt gate anlæg. Det hele skulle stå færdigt den 31. december 2019.

To uger før termin
DS Flexhal påtog sig opgaven med de specielle udfordringer. Den 15. marts 2019 kørte den første gravemaskine ind på grunden og knapt to uger før termin – 19. december 2019 – kunne projektchef Asbjørn Henriksen fra DS Flexhal levere nøglerne til et komplet logistikcenter på 47.590 kvadratmeter med lagerfaciliteter, produktionsbygning, affaldsbygning, driftskontor, værksted, administrationsbygning, forplads og to kilometer ny vej.

Tæt samarbejde med hurtige beslutningsveje
Som bygherre har DSV tidligere bygget med DS Flexhal og derfor var der tillid til, at skulle opgaven løses, var DS Flexhal en samarbejdspartner, der var gode erfaringer med. ”Gennem hele processen har der været et godt og konstruktivt samarbejde – også med Høje Taastrup kommune”, udtaler Nicolai Opolzer, Senior Project Manager, DSV Panalpina A/S. ”Det har været en spændende udfordring at sikre, at byggeriet levede op til brugernes forventninger, uden beslutningsvejene blev for tunge. Det har krævet meget af hele holdet – både af os som bygherre og det hold af rådgivere og underentreprenører, der står bag DS Flexhal”, slutter Nicolai Opolzer.

Veludført byggeprojekt
”Det har været en usædvanlig spændende udfordring”, fortæller Anette Storm, direktør for DS Flexhal. ”Det har krævet et projektteam med nøje udvalgte kompetencer, dygtige samarbejdspartnere, mange, lange arbejdsdage og en fælles DS-ånd og dét har vi mestret! Vi kom i mål og kunne aflevere byggeriet til DSV den 19. december 2019. Det er noget af det vildeste, jeg har været med til og jeg er meget stolt af hele holdet”, slutter direktør Anette Storm.

 

På billedet fra rejsegildet, som blev afholdt allerede i august 2019 – ses fra venstre: Marcel Blomjous, DSV Panalpina A/S, projektchef Asbjørn Henriksen og direktør Anette Storm fra DS Flexhal sammen med Nikolaj Meyland-Smith, Nicolai Opolzer og Brian Winther Almind fra DSV Panalpina A/S.