Ansvar og spændende opgaver:
4 talenter fortæller om deres job i byggebranchen

Genvejen til en god karriere er en virksomhed med muligheder. Et sted, hvor du kan trives som ungt talent ved at udvikle dine kompetencer og blive lyttet til, selv om du måske er virksomhedens  yngste ansigt.

Det ved fire af de nyeste ansatte i entreprenørvirksomheden DS Flexhal. Her fortæller de, hvad dagligdagen på totalentreprenørens byggepladser betyder for deres karriere.

I Hobro sidder Jonas Bang Eriksen og Rasmus Bertelsen. De kan begge snart fejre to års ansættelse som henholdsvis kalkulatør og assisterende projektleder, og de er enige om, at de har valgt den helt rigtige arbejdsplads.

“Her er nogle rigtig dygtige folk, og det er nogle spændende opgaver, der tilbydes. Der er ikke en arbejdsdag der er ens, og dagligdagen byder på masser af spændende udfordringer,” fortæller Rasmus om grunden til, at han søgte job hos DS Flexhal.

“Opgaverne med totalentreprise betyder, at jeg skal have grundlæggende viden om alt, hvad en bygning kan indeholde: Tværfaglighed på tværs af diverse byggekomponenter, tekniske installationer og meget andet. Det var fortaler for, at jeg valgte DS Flexhal.”

“Min uddannelse har givet mig grundstenene, men det er først her i DS Flexhal, jeg har fundet ud af, hvordan jeg kan videreudvikle projekter med de paletter, jeg har fra studiet. Når jeg assisterer erfarne projektledere, bliver jeg lært op af dem, og det er ikke noget, du kan få på samme måde i skolen.”

Rasmus’ funktion som assisterende projektleder betyder både, at han er med til at tegne projekterne og bygge dem bagefter. Et stort ansvar for den 25-årige, der er uddannet bygningskonstruktør og også drager stor fordel af sin håndværksmæssige baggrund som murer.

“Når det er afgjort, at DS Flexhal skal bygge et projekt, bliver jeg så involveret i projekteringen, samt kontrahering af underentreprenører, som skal opføre bygningen. Derefter bistår jeg så med udførelsen af projektet, imens vi agerer bindeleddet mellem håndværkere samt bygherre, indtil bygningen afleveres,” siger Rasmus, der er tilknyttet et tilbygningsprojekt hos Tefcold i Viborg, hvor lager- og kontorfaciliteter udvides. Han er også med til at opføre et nyt domicil til Hans Jensen Transport, hvor der blandt andet laves et autoværksted og vaskehal til tankbiler.

“Et tidligere projekt, som er færdigt, er et kølehus for en virksomhed, der hedder Total Produce. Så jeg har endnu ikke lavet det samme to gange. Det er det, der gør jobbet spændende: Ingen arbejdsdage er ens. Jeg møder hele tiden nye udfordringer, og det er fedt at være med til så mange ting – og at få et indblik i de forskellige bygherrers hverdag.”

Jonas supplerer:
“Her er en fantastisk kultur og et ungt miljø med sparringsmuligheder med ‘det grå guld’, som virkelig ved, hvad de taler om. De er en stor gruppe, som har været med til at gøre firmaet til det, det er nu, takket være deres enorme viden. De er altid klar på at sparre, og det er fedt at være en del af. Det giver DS Flexhal en rigtig stærk rygrad.”

Siden Jonas valgte den landsdækkende totalentreprenør som arbejdsplads, er han blevet bekræftet i, at det er her, han bedst kan udvikle sine kompetencer.

“Jeg oplever personlig udvikling, jeg har gode kolleger, og jeg får masser af udfordringer. Jeg er blevet skarpere ved at sidde på salgskontoret, fordi jeg oplever rigtig mange forskellige projekter på kort tid,” fortæller kalkulatøren, som prissætter, sælger og udvikler byggeprojekter sammen med bygherrerne.

For nylig var han med til at vinde udbuddet af PostNords byggerier i både Horsens og Hillerød samt Dansk Retursystems nye fabrik, der opføres i totalentreprise af DS Flexhal. Han er også en del af opførelsen af Danmarks næststørste logistikcenter i ADP Taulov Dry Port i Fredericia Havn.

“Vi var i tre forhandlingsrunder med Dansk Retursystem, og var en stor gruppe af sted til møder. Det var superspændende.”

Jonas’ beregninger og udviklinger af byggeprojekter er et kæmpe ansvar. De har nemlig stor betydning for, om det er DS Flexhal, der ender med at få bygherrens ordre og skal opføre byggeriet.

“Selv om jeg er ung, så bliver mine ideer og holdninger taget seriøst. Det betyder meget for mig, og det er også en af grundene til, at jeg valgte at blive ansat i DS Flexhal. Her er jeg ikke bare et nummer, jeg er en person.”

“Hvis du ønsker ansvar, så kan du få det. Jo mere, du bliver fortrolig med, jo mere kan du få. Der er mulighed for at få alt det ansvar, du kan magte,” fortsætter Rasmus.

“Ja, hvis du kan lide en arbejdsplads, hvor ingen dage er ens, hvor du har lyst til at tage ansvar og have fingeren på pulsen, så kan jeg anbefale dig at arbejde her,” siger Rasmus.

Det kan Anette og Christian, der sidder i DS Flexhals øst-afdeling i Albertslund, nikke genkendende til. De er begge ansat som entrepriseledere, men deres hverdage er vidt forskellige.

“Jeg får lov til at udvikle mig alt det, jeg vil. Jeg kommer på kurser og arbejder sammen med nogle, der har arbejdet med det her i mange år, og som ved utroligt meget om det. Hvis jeg opsøger viden, så kan jeg få den, og her er helt sikkert de bedste muligheder for at udvikle mig,” siger Anette Nielsen, der netop har fejret et års jubilæum i DS Flexhal.

Det betyder, at hun nu er med ude på byggepladserne og har blandt andet fået ansvar for kontakten til nogle af underentreprenørerne. Lige nu er hun tilknyttet et projekt i Sverige, hvor hun er oppe for at forhandle priser og kontrakter med underentreprenører, ligesom hun sørger for, at budgetterne overholdes.

“Jeg har en meget alsidig hverdag og laver flere forskellige ting, fordi jeg har forskellige entrepriser. Det føler jeg mig rigtig godt tilpas med, og det er nogle spændende projekter – og så har jeg frihed til at gøre tingene på min egen måde – naturligvis inden for nogle rammer – fordi der er god opbakning fra cheferne. Det er vigtigt,” siger Anette og fortsætter:

“Der er mulighed for meget ansvar, og der bliver lyttet. Der er fleksibilitet nok til, at jeg kan præge mit job til at omfatte det, jeg ønsker.”

“Det er det, der er sjovt. Du kan gøre dig dine egne erfaringer ud fra de beslutninger, der bliver taget af de garvede,” understreger Christian Lisborg, der er tilknyttet flere projekter og projektchefer samtidig.

Hans job går primært ud på at projektere alt det tekniske, der skal være i en bygning. Det er for eksempel el, ventilation og sprinklere. Derudover styrer han underentreprenører og ofte også økonomi og tilsyn på et projekt. Det afhænger af sagen og cheferne, der dog alle har viljen til at lære fra sig.

“Stemningen og det sociale herude er ret unikt. Det er svært at sige, hvad det er, for det er det første sted, jeg oplever det. DS Flexhal er en ny virksomhed i en gammel. Vi prøver at opdatere nogle gamle strukturer, og det er megaspændende. Derudover er der en særlig tilstedeværelse fra ledelsen, som er så rar at have. Det er en direkte forbindelse til cheferne, og man kan tale med dem om alt,” fortæller Christian.

“Udviklingsmulighederne er dog det allerbedste. Der er faglig udfordring og personlig udvikling af den slags, jeg først kan sætte ord på om nogle år.”

DS Flexhal er en entreprisevirksomhed, der opfører erhvervsbyggerier. Totalentreprenøren har afdelinger i Hobro og Albertslund og søger nye ansigter til at imødekomme den stigende forespørgsel. Vil du være en del af teamet bag spændende byggerier for virksomheder som Dansk Retursystem, Taulov Dry Port og Slots- og Kulturstyrelsen? Så besøg https://www.ds-flexhal.dk/da-dk/jobs

For yderligere information eller billedmateriale, kontakt:
Benedikte Brix, kommunikationskonsulent, Bulldog PR på benedikte@bulldogpr.dk eller 60165678